A Soap-Hopper Tribute: Laverne & Shirley-ster Eddie Mekka is overleden


The Big Ragoo overleed op 27 november.

Acteur Eddie Mekka, al generaties lang bekend voor het spelen van Shirley’s on-again, off-again vriendje, Carmine “The Big Ragoo” Ragusa op Laverne & Shirley, is gestorven Verscheidenheid bevestigt. Hij was pas 69, maar op zijn officiële Facebook-account staat dat hij ‘vreedzaam is overleden’. Carmine was zijn eerste grote rol en de acteur begon in 1976 met de start van de show en keek nooit meer achterom. In de jaren ’70 werd het niet veel groter dan Laverne & Shirley.

Meer: Beloved As The World Turns dierenarts overlijdt

Zijn liefde op het scherm, Cindy Williams, die Shirley speelde, ging naar Twitter om te schrijven “Mijn lieve Eddie, een talent van wereldklasse dat alles kon. Ik hou zielsveel van je. Ik mis je heel erg. Maar oh de prachtige herinneringen…’

En o, de herinneringen. Als Carmine is Mekka een paar keer overgestoken naar de zustershow Gelukkige dagen, en speelde ook op de kortstondige Gelukkige dagen spin-off, Blansky’s schoonheden. Die keer speelde hij echter geen karmijn, maar Joey Delucca, de jongere neef van The Big Ragoo.

Na Laverne & Shirley eindigde in 1983, ging Mekka verder met ander werk in theater, televisie en zelfs films. Houd goed in de gaten Een eigen competitie, en je zult hem zien dansen met Madonna. Het was echter in 1992 dat hij voor het eerst de soapwereld betrad toen hij langskwam Leidend licht. Hij kwam naar Springfield met Jenna in haar juwelendieftijd in de terugkerende rol van Grady, haar stelende sidekick en hek. Maar toen Jenna zich oprichtte, was Grady niet langer nodig.

Lees ook:  Bold & Beautiful Samenvatting: Brooke verklaart dat Ridge moet kiezen tussen haar en Taylor

Meer: Bezoek opnieuw het veel gemiste leidende licht

Zijn volgende sprong overdag kwam in 1998 toen hij een summons process-server speelde op Sunset Beach, hoewel hij in 2005 wat meer plezier kreeg toen hij een minister uit Las Vegas speelde die met Thomas en Gaby trouwde op The Bold and the Beautiful. Toen, in 2011, maakte hij nog een laatste soap-optreden voor een paar afleveringen van The Young and the Restless, waar hij een restauranteigenaar genaamd Bud speelde.

Mekka stopte echter niet met werken en verscheen tot 2018 op het podium, op televisie en in films. Laverne & Shirley is nooit vergeten, en vrienden en familie hebben de sociale media overspoeld met uitstortingen van verdriet en herinneringen.

Michael McKean, die de lieve smeerlap Lenny speelde, tweette: “Een triest afscheid van Eddie Mekka vanmorgen. Een echt goede kerel en leverancier van gejuich wanneer de dingen ongezellig werden. Waardeer deze mensen. RIP, Eddy.”

Rust zacht, inderdaad. Het lijkt erop dat het jaar niet los zou laten zonder nog een van de groten van ons af te nemen. Als je op deze trieste dag je respect wilt betuigen aan degenen die we hebben verloren, hebben we een galerij gemaakt met soapgrootheden die in 2021 zijn overleden.