Bold & Beautiful: Een eerbetoon aan Betty White’s debuut als Stephanie’s moeder op de verjaardag van Ann Douglas’ eerste optreden


Betty White verbaasde ons allemaal door te maken Stephanie ziet er leuk uit!

Over iets meer dan een maand viert Betty White (en laten we eerlijk zijn, de hele wereld) haar 100ste verjaardag. De legendarische carrière van The Golden Girl begon in de begindagen van de televisie en heeft honderden rollen besloeg. Ze heeft ons vaker aan het lachen gemaakt dan we kunnen tellen. Maar voor The Bold and the Beautiful fans, vandaag 15 jaar geleden verraste ze ons allemaal door een geheel nieuwe emotie in ons op te roepen: ziedende woede. Op 1 december 2006 maakte White haar debuut als Stephanie en Pam’s nachtmerrie van een moeder, Ann Douglas.

Meer: Kimberlin Brown onthult Sheila’s soulmate

De eerste verschijning van Sue Ann Nivens, al die jaren geleden, was niet meer dan een plagerijtje – een licht sinistere, hooghartige vrouw die voor zichzelf las. Het was pas in de loop van de week dat we Ann ontmoetten, en, als een bewijs van White’s acteervermogen, wensten we dat we dat niet hadden gedaan.

Betty White"The Bold and the Beautiful"  SetCBS Television CityLos Angeles 25-10-06©Brian Lowe/jpistudios.com310-657-9661U.S.  Uitzending 12/1/06

Het is nu of nooit

De weg naar Betty White begon toen Stephanie eindelijk besloot iets aan haar controlerende, boze persoonlijkheid te doen – haar fundamentele “Stephanieness” als je wilt. Ze begon therapie met Taylor en gaf al snel toe dat haar vader haar had misbruikt en dat haar moeder had toegekeken en niets had gedaan. John Douglas was al lang dood, maar Ann niet. Stephanie had haar al 30 jaar niet meer gesproken.

In plaats van tijd te verspillen als therapeut en deze onthulling door te praten, drong Taylor er bij Stephanie op aan om de confrontatie met haar moeder aan te gaan, volhoudend dat dit de enige manier was om vooruit te komen. Dus Stephanie pakte Eric in, vloog naar Chicago en deed precies dat.

Lees ook:  Bold & Beautiful: Steffy en Finn zijn herenigd in Monte Carlo buiten een kerk

Meer: Tanner Novlan onthult geheimen vanaf de set

THE BOLD AND THE BEAUTIFUL, Susan Flannery, Ally Mills, Betty White, John McCook, (2006), 1987-, foto: Cliff Lipson / ©CBS / met dank aan Everett Collection

De Moeder Lode

Enter Ann, een bejaarde socialite die haar verzorger, Pam, meer als een bediende dan als een dochter behandelde. Hoewel ze aanvankelijk opgewonden was om Stephanie te zien na 30 jaar uit elkaar te zijn geweest, veranderde Ann in een in het nauw gedreven dier toen haar eerstgeborene probeerde te praten over haar misbruik. En toen haalde White alles uit de kast om ons precies te laten zien waarom ze zo’n legende is.

Terwijl Stephanie duwde en duwde, flitste Ann’s gezicht tussen koppige verwarring over de beschuldigingen die ze weigerde te koesteren en de sudderende woede van iemand die wist hoe fout ze waren en er een hekel aan had om erop geroepen te worden.

Erger nog, Ann bewees hoe gemeen ze kon zijn toen ze afwisselde tussen een ontkenning die grensde aan gaslighting en de schuld van het slachtoffer. Maar zodra ze Tenslotte gaf toe dat er iets was gebeurd, ze vertelde Stephanie niet alleen dat het haar eigen schuld was dat ze werd misbruikt, ze gebruikte het om elk aspect van het leven van haar dochter te verminderen. Ze ging achter Stephanie’s controlerende karakter aan, haar relatie met Eric en zelfs haar worsteling met haar kinderen.
Meer: Sean Kanan heeft het perfecte antwoord op de haters

Een sprankje hoop

Tegen de tijd dat Eric er genoeg van had en Ann oplichtte, waren we klaar om haar net zo te haten als Stephanie… en toch konden we er niet helemaal voor gaan. Er was nog steeds een kwetsbaarheid onder de koppige verdediging en beschuldigingen. Ann’s reactie was monsterlijk, maar White verloor het contact met haar menselijkheid niet. Tegen de tijd dat Stephanie en Eric vertrokken, hadden we trek in meer. En gelukkig hebben we het.

Lees ook:  Bold & Beautiful Samenvatting: Bill haalt uit, Deacon verbergt de waarheid

Het hebben van een acteur met de status van White in de show in zo’n belangrijke rol had gemakkelijk weinig meer kunnen zijn dan (weliswaar geweldige) stuntcasting. Maar vanaf het moment dat White op onze schermen verscheen, had ze ons verslaafd, en we wilden nooit meer loslaten.

White bracht Ann die kerst terug om een ​​verrassende verontschuldiging te maken, waardoor het gezin uiteindelijk op een genezingspad begon. Ze bleef hier en daar opduiken tot 2009, nooit nogal erin slagen om het liefhebbende moederbit te nagelen. Maar tegen die tijd hadden zij en beide dochters vrede met elkaar gesloten, en Anns verhaal was op zijn beloop. Ze stierf op het strand met Stephanie en Pam aan haar zijde terwijl White gaf Vet en mooi fans nog een laatste geweldige prestatie.

Mam is het woord

Als het op televisie overdag aankomt, is er natuurlijk nooit een tekort aan vreselijke moeders geweest. Goede moeders kunnen echter wat moeilijker te vinden zijn. Gelukkig voor jou hebben we ons best gedaan om beide te vinden, dus terwijl we nadenken over hoe goed wit was in het spelen van slecht, waarom niet eens kijken op onze galerij met de beste en slechtste moeders van soaps? Ann heeft de lijst misschien niet gemaakt, maar haar dochter wel!

Video: Youtube/Miketayfan