Bold & Beautiful en Gilligan’s Island Star Dawn Wells dood op 82


Televisie verliest een nieuwe start aan een vreselijk virus.

De wereld rouwt om Dawn Wells, die vooral bekend is door het spelen van Mary Ann Summers op de televisieserie Gilligan’s Island van 1964 tot 1967. Ze verscheen ook in talrijke spin-off televisiefilms en shows van dezelfde sitcom door de jaren heen. Wells stierf op 82-jarige leeftijd aan COVID-19-gerelateerde ziekte in een verpleeghuis in Los Angeles. Het nieuws over haar dood werd bevestigd door haar publicist, Harlan Boll.

Ik ben er vandaag kapot van. Echt, bovenaan de lijst met moeilijkste dingen om te doen, is het overlijden van een vriend of …

Gepost door B Harlan Boll Aan Woensdag 30 december 2020

Wells was geboren Dawn Elberta Wells in Reno, Nevada, op 18 oktober 1938. Ze was het enige kind van vastgoedontwikkelaar Joe Wesley Wells en Evelyn Wells. Wells ging oorspronkelijk naar het hoofdvak scheikunde aan het Stephens College in Columbia, Missouri, met de bedoeling dokter te worden. Ze raakte later echter geïnteresseerd in drama nadat ze was overgeplaatst naar Thij Universiteit van Washington in Seattle. Ze studeerde af met een graad in theaterkunsten en design in 1960. In 1959 werd ze Ms. Nevada genoemd en in 1960 deed ze mee aan de Miss America-verkiezing. Voor het talentgedeelte, zij voerde een dramatische lezing uit van Sophocles ‘ Antigone.

Meer: Ontdek wat zepen op oudejaarsavond luchten

Haar filmdebuut kwam in 1961 als Gloria in een aflevering van De wilde jaren twintig. Ze verscheen vervolgens op andere shows, zoals 77 Sunset Strip, Bonanza en Onafhankelijk denkend persoon voordat ze de rol van Mary Ann uit Kansas opneemt Gilligan’s Island. Nadat de sitcom was afgelopen, bleef ze acteren in een verscheidenheid aan shows, zelfs reprised ze het personage in shows zoals Alf, Baywatch, Herman’s hoofd en Meego. Naast acteren op het scherm en op het podium, schreef ze de boeken Mary Ann’s Gilligan’s Island Cookbook in 1993. en Wat zou Mary Ann doen? Een gids voor het leven, een memoires die ze in 2014 samen met Steve Stinson schreef.

Lees ook:  Bold & Beautiful: Carter beschuldigt Zoe ervan te proberen in te ruilen voor Zende

Meer: Vet en mooi 2020-jaaroverzicht

Wells laatste schermverschijningen waren in een aflevering van 2018 van Kaplan’s Korner, en als stemacteur in de short van 2019 The Epic Tales of Captain Underpants. Ze verscheen ook op de 18 februari 2016 aflevering van Vet en mooi. In een nieuwsinterview zei Wells destijds dat ze opgetogen was dat ze werd gevraagd als gast in de CBS-soap als Alice, een vriend van de familie Forrester en kledingkoper. Wells zag acteren in een soapserie als een toneelactrice. Het was haar eerste en enige optreden in een drama overdag.
Wells was van 1962 tot 1967 getrouwd met agent Larry Rosen. Naast acteren en schrijven was ze een aanhanger van het Elephant Sanctuary in Tennessee, een toevluchtsoord voor natuurlijke habitats dat werd ontwikkeld voor de zorg voor Afrikaanse en Aziatische olifanten. Ze richtte ook de non-profitorganisatie The Idaho Film and Television Institute op, die diende om geïnteresseerde studenten te instrueren in alle aspecten van film- en televisieproductie.

Wells wordt overleefd door haar stiefzus, Weslee Wells. We betuigen onze diepste condoleances aan de familie en vrienden van Wells.

Ontvang uw gratis dagelijkse soap-opera-fix voor The Bold and the Beautiful – en alle andere drama’s overdag – rechtstreeks in uw e-mailinbox bezorgd door u aan te melden voor Soaps.com’s nieuwsbrief. Kijk dan zeker eens door onze galerij met andere sterren die we in 2020 hebben verloren.

Video: 1WMN ™