Bold & Beautiful: Plaatsvervangend Baker arresteert Bill en weigert Liam te laten gaan


Op het politiebureau beveelt Bill Baker om Liam te laten gaan. ‘Hij is onschuldig. Ik ben allesbehalve.” Hij gaat verder dat hij de dekmantel in gang heeft gezet en, nogmaals, eist dat de plaatsvervangend chef Liam naar huis laat gaan, naar zijn familie. Baker bruist: “Jullie Spencers denken dat je overal mee weg kunt komen.” Hij schreeuwt dat hij de waarheid wil over wat er die nacht met Vinny Walker is gebeurd. Bill legt uit hoe het ongeluk is verlopen, zegt dat Liam het koud had. Baker vraagt ​​zich af of hij hiermee naar voren komt nu hij zijn zoon heeft gearresteerd. Bill klaagt dat idioot Vinny zo de weg op liep. Baker neemt hun verhaal door van wat er die nacht is gebeurd en feliciteert Bill – hij staat nu onder arrest. Liam grimast. Als Baker wegloopt, klaagt Liam tegen Bill dat hij zichzelf aangeeft. Bill verzekert hem dat Justin hem binnen een uur vrij zal hebben. Ze kibbelen over wiens familie ze meer nodig heeft. Baker verschijnt weer en Bill verwacht dat Liam zal worden losgelaten, maar de chef legt uit dat hij een actieve rol speelde in de doofpotaffaire. Hij houdt ze allebei in hechtenis.
Baker, Bill, Liam district B&B

In de hut verwondert Brooke zich erover dat Liam zo lang de waarheid over Vinny’s ongeluk aan Hope heeft verteld. “Wat bezielde hem?” Hope antwoordt: “Bill. Het was allemaal Bill.” Brooke realiseert zich dat Bill in de auto moet hebben gezeten toen het gebeurde. Hope bevestigt het en klaagt dat hij alles probeert te regelen en manipuleert. Ze legt uit dat er twee dingen zijn gebeurd: het ongeluk en de doofpotaffaire. De cover-up was helemaal Bill – hij is degene die het verdient om in de gevangenis te zitten. Hope vertelt Brooke de details over hoe het ongeluk is verlopen en hoe Bill ervoor koos het te verdoezelen. Hij was ervan overtuigd dat niemand zou geloven dat Liam Vinny niet expres sloeg. Brooke ontdekt dat Bill Vinny’s portemonnee en telefoon heeft weggegooid, en later de auto.

Meer: Geliefde zeep dierenarts dood op 87

Brooke denkt dat Liam er kapot van was om te beseffen wat hij deed. Hope bevestigt dat Liam het juiste zou hebben gedaan als hij een keuze had gehad, maar dat deed hij niet. Bill overtuigde hem om te zwijgen. ‘Dit is allemaal Bills schuld. Liam zou nu bij mij en de kinderen thuis zijn als zijn egoïstische vader er niet was!” Brooke gaapt naar Bill die iemand op de weg achterlaat alsof hun leven er niet toe doet. Hope kan niet werkeloos toezien terwijl haar man en kinderen lijden onder Bills domheid. Ze neemt het heft in eigen handen. Brooke maakt zich zorgen als Hope Deputy Chief Baker belt. Hope vertelt hem dat ze meer weet over het ongeluk. Baker vertelt dat Bill de doofpotaffaire heeft bekend. Hoop is opgelucht; nu weet hij dat Bill degene was die de misdaad heeft gepleegd. “Het is Bill die achter de tralies zou moeten zitten.”
B&B in het telefoondistrict Baker

Meer: Hallmark’s Christmas in juli heeft een B&B-twist

Bij Forrester Creations vindt Ridge dat Thomas verdwaald is in zijn werk. Hij juicht over zijn nieuwste ontwerp voor Hope for the Future. Thomas vertelt dat Hope het nog niet heeft gezien; ze is er niet geweest. Hij vat samen dat als Hope gelukkig is, hij ook gelukkig is. Thomas realiseert zich dat je iemand niet kunt dwingen om van je te houden; je moet de banden verbreken of een ander soort relatie aangaan. Hij mijmert dat hij daar een tijdje verdwaald is, maar weer op het goede spoor zit. Ridge anticipeert op de beste versie van Thomas ooit. Zijn zoon vat samen dat, hoeveel hij ook van Hope houdt, haar toekomst bij Liam ligt.

Meer: B&B Twist: Zal ​​Carter vallen voor Shauna?

Ridge vraagt ​​of Thomas nog steeds zijn twijfels heeft over Liam. Thomas doet dat zeker, gezien zijn staat van dienst van heen en weer gaan tussen Hope en Steffy. Hij spot met de vraag of Liam zijn tweede, derde, vierde of vijfde kans krijgt, maar hoopt dat het lukt. Thomas krijgt een herinnering op zijn telefoon voor zijn maandelijkse jongensavond met Vinny en wordt emotioneel. Ridge heeft spijt. Thomas wordt steeds herinnerd aan herinneringen en foto’s. “Ik mis mijn vriend.” Ridge weet dat hij dat altijd zal doen. Thomas vertelt over de plotselinge manier waarop hij stierf. ‘Ik moet de persoon vinden die dit heeft gedaan. Ik moet. Ik ga ervoor zorgen dat deze man betaalt.”
Ridge, Thomas kantoor B&B

Op het politiebureau ziet Liam er verslagen en bezorgd uit als hij in een cel wordt gestopt en achter de tralies zit.

Meer: Foto’s: Jacqueline Wood’s Bold & Beautiful verjaardag

In de hut huilt Hope tegen Brooke dat Baker niet eens zal overwegen om Liam te laten gaan. Ze breekt over het feit dat ze alleen is met de kinderen en snikt dat Liam de liefde van haar leven is en dat ze niet weet hoe lang hij weg zal blijven. “Ik weet niet wat ik moet doen, mam.” Brooke houdt haar vast.
Brooke hold Hope huilen B&B

Volgende The Bold and the Beautiful: Thomas ontdekt dat Liam Vinny heeft vermoord.

Bekijk foto’s van Steffy Forrester’s liefdes door de jaren heen als we hulde brengen aan Jaqueline MacInnes Wood op haar Vet en mooi jubileum in de galerij hieronder. Ontvang je gratis dagelijkse soap-opera fix voor The Bold and the Beautiful – en alle andere drama’s overdag – rechtstreeks in uw e-mailinbox bezorgd door u aan te melden voor Soaps.com’s nieuwsbrief.

Houd er rekening mee dat als je iets koopt door op een link in dit verhaal te klikken, we een kleine commissie over de verkoop kunnen ontvangen.

De aflevering van vandaag missen? Inhalen via Paramount Plus.