Bold & Beautiful: Waarom ging Sheila niet naar de gevangenis? Wat gaat ze hierna doen?


En zo is Sheila een vrije vrouw!

Net zoals The Bold and the Beautiful‘S Steffy en Finn, we gingen naar Sheila’s hoorzittingen met een paar aannames stevig vast. Net als fans dachten we: “Zelfs als Steffy en Finn niet tegen Sheila getuigen, zal ze toch achter de tralies belanden. Ze is tenslotte ontsnapt uit de gevangenis!”

Maar toen de rechter eenmaal hoorde dat Steffy en Finn geen aanklacht zouden indienen of tegen Sheila zouden getuigen, liet hij een bom vallen: omdat Sheila was “ontvoerd” door Mike Guthrie, konden er geen aanklachten worden ingediend met betrekking tot haar vermeende ontsnapping.

Wat zeg je? Zoals de vrouwen in een van onze favoriete advertenties aller tijden (die je hieronder kunt zien) zouden zeggen: “Zo werkt dit niet! Zo werkt dit niet!”
Terwijl Wet & gezag heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd voor het presenteren van een redelijk realistische kijk op rechtszaaldrama’s, hetzelfde kan niet gezegd worden van soaps. En dit was zeker niet anders.

Maar we hadden dit moeten zien aankomen… en waarschijnlijk van mijlenver weg. Waarom? Want als er een entiteit is die meer vastbesloten is om Sheila ervan te weerhouden te boeten voor haar misdaden, dan is het dat wel Vet en mooi’s schrijvers. Sheila is tenslotte een drama-genererende, naar adem snakkende, verhaallijn-aandrijvende kracht. Ze is gemakkelijk een van de meest iconische personages die ooit uit de televisie overdag is voortgekomen, precies daar met Erica Kane en Luke Spencer.

Enkele van de grootste momenten van het afgelopen jaar kwamen dankzij Sheila, of het nu Finn en Steffy waren die werden neergeschoten (wat leidde tot hun uiteindelijke superromantische hereniging), de schurk die haar eigen teen afhakte om de autoriteiten te ontwijken of de onthulling dat ze had Bill op de een of andere manier in haar macht gekregen.

Naomi Matsuda, Kimberlin Brown

Dit is natuurlijk een spel dat de show maar zo lang kan spelen. Misschien leven we meer dan ooit in een wereld waarin mensen het goede willen zien zegevieren over het kwade. En er is absoluut niets dat de schrijvers ooit kunnen doen dat Sheila zal “verlossen”. Dat schip voer lang, lang geleden. Maar op dit moment is er nog een verhaal te vertellen en, eerlijk gezegd? We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst biedt. Dus hoewel wat er net is gebeurd ongeveer net zo logisch is als Quinn’s redenen om de stad over te slaan, zijn we er voor. Tenminste voor nu.

Nu de helft van Los Angeles op jacht is naar Sheila, is het niet slechts een kwestie van tijd voordat een van de mensen in de onderstaande galerij een manier vindt om haar permanent van de foto te verwijderen?

Lees ook:  Henry Joseph Samiri keert terug naar Bold & Beautiful als Douglas Forrester