Bold & Beautiful’s Scott Clifton: A Tribute + Interview op verjaardag van debuut als Liam


“De driehoek is een soort leuke gimmick, maar…”

Als hij eerlijk is – en je leert snel dat hij altijd eerlijk is – herinnert Scott Clifton zich niet veel meer van zijn eerste dag op de set van The Bold and the Beautiful. “Ik denk dat ik maar één scène hoefde te filmen”, vertelt hij aan Soaps.com. “Een van de dingen die ik geweldig vond aan de manier waarop ze Liam introduceerden, is dat ze hem niet door de strot van de kijkers duwden. Het was niet zo van: ‘Hier is onze nieuwe contractspeler, en je moet veel aandacht aan hem besteden, want hij gaat een groot probleem worden!’”

In feite zegt hij dat tijdens die eerste paar afleveringen: “Ik had minder lijnen dan een onder de vijf. Ik was gewoon een techneut op de achtergrond, dus er was niets dat suggereerde dat ik iemand was waar je twee keer over moest nadenken.

Dus fans kunnen vergeven worden als ze zich op 19 juni 2010 niet realiseerden dat ze net een personage hadden ontmoet dat een enorme impact zou hebben op de toekomst van de soap. (Slimme kijkers merkten echter dat Clifton – op dat moment een veteraan van beide) Algemeen ziekenhuis, als Dillon, en Een leven om te leven, zoals Schuyler – was waarschijnlijk niet degene die je inhuurde om een ​​verheerlijkte figurant te spelen.)

Meer: Het echte liefdesverhaal van Jacqueline MacInnes WoodIn

Zelfs Clifton zelf besefte niet helemaal hoe centraal Liam zou worden. “Toen ik Brad Bell ontmoette,” zegt hij over de uitvoerend producent en hoofdschrijver van de soap, “vertelde hij me dat ik de zoon van Bill Spencer zou worden, en hij legde me uit wie dat was en wat dat betekende. Maar hij heeft nooit iets gezegd over een liefdesdriehoek.”

Terwijl velen denken aan Liam’s eeuwige gepingpong tussen Steffy en Hope als de primaire verhaallijn van het personage, ziet Clifton de dingen anders. “Tot op de dag van vandaag”, zegt de acteur, “houd ik ervan mezelf voor te houden dat de driehoek een soort leuke gimmick is, het is iets dat mijn personage bezig heeft gehouden, maar het echte liefdesverhaal voor Liam is de relatie met zijn vader. ”

Meer: Bekijk enkele van de knapste mannen van overdag

In de loop der jaren heeft Liam behoorlijk wat avonturen beleefd – meestal van de verkeerde afwisseling – en af ​​en toe verdiende hij de woede van het publiek. Clifton van zijn kant begrijpt waarom kijkers zich soms ergeren aan zijn alter ego. “Verdorie, hij tikt me af en toe”, lacht hij. ‘Maar hier is het ding: ik ben een soort huurmoordenaar. Mijn filosofie is dat het mijn taak is om het te laten werken, ongeacht de verhaallijn. Dus als je Liam de avond voor zijn bruiloft naar een club laat gaan en de volgende dag verschijnt met blauw haar en nep-tatoeages die een hele Romeo & Julia scène in zijn ondergoed, ik ga een manier vinden om het te laten werken.”

Ondertussen heeft Clifton een boodschap voor fans, en die is eenvoudig: “We weten hoe slim jullie zijn”, zegt hij. “We weten dat jullie opletten en dat jullie de show en de verhaallijnen beter kennen dan de meesten van ons. Je hebt lange herinneringen en je herinnert je dingen die de show misschien soms liever zou vergeten. Ik ben een fan van deze show, en net als jij, ben ik een fan van andere shows. Ik weet hoe het is om met kritische blik naar een show te kijken en met vreugde en frustratie en alle andere dingen die we als gemeenschap voelen.”

Met andere woorden: ‘Wat je ook ziet, denkt en voelt als je naar de show kijkt? Ik voel het ook, goed en slecht. Want dat is waar het om draait als fan!”

Meer: Een terugblik op de meest botte moves van Liam

Neem nu even de tijd om je favoriete Liam-verhaal te delen – en misschien wat je in de toekomst graag zou willen zien voor het personage – in de comments hieronder. Bezoek dan de galerij hieronder en sluit je aan bij Clifton terwijl hij verhalen deelt van achter de schermen, inclusief wat hem (en niet) werd verteld over Liam toen hij de rol op zich nam, welke scènes zijn favorieten aller tijden waren en wie in de cast hij zou graag met meer willen werken.