Bold & Beautiful’s Brooke/Deacon Sleep Together, What’s Next in 2022


bb-soapbox-mashup-oudejaarsavond

Howard Wise/JPI (4)

Net toen ik echt in het verhaal van Brooke/Deacon kwam, The Bold and the Beautiful ging en verpestte het met een reeks gebeurtenissen die misschien leuk waren om te zien ontvouwen, maar nergens op sloegen. En helaas, de bus die Deacon omploegde, had honger naar meer, dus tegen het einde van de week werden een paar andere lokale bewoners onder zijn wielen gegooid. Laten we even kijken naar wat er is gebeurd en ons vervolgens concentreren op de veranderingen die deze show in 2022 naar een hoger niveau kunnen tillen.

Gemiste kans

Voor een hete seconde leek het alsof Vet en mooi misschien een echt verhaal vertellen met Deacon. En ja, voor mij is er een groot verschil tussen een verhaal en een plot. Men heeft diepgang, karakterisering en volgt een logisch traject. De andere is wat deze show dagelijks doet. Keer op keer begint het een pad dat potentieel heeft, alleen om toe te geven aan zijn lagere instincten en logica in de wind te gooien ten gunste van schokwaarde.

We zijn er de afgelopen weken aan herinnerd hoeveel chemie Brooke en Deacon vroeger hadden… en portrettisten Katherine Kelly Lang en Sean Kanan hebben het nog steeds in schoppen. Ik vond het geweldig om te zien hoe Deacon voor onze ogen een betere man werd om aan Hope en Brooke te bewijzen dat hij echt veranderd was. Ridge brulde en vertrouwde zijn pas teruggekeerde ex-vrouw toe. Hope, Steffy en Thomas keken toe hoe hun respectievelijke ouders naar elkaar toe groeiden… Er was zoveel goed, sappig drama te spelen.

Meer: Geliefde Bold & Beautiful aluin dood op 99

En toen prikte Brooke op onverklaarbare wijze de beer die Sheila is, van wie ze weet dat hij gevaarlijk is. Erger nog, de dreigementen die Brooke uitte waren volkomen verbijsterend. Waarom was Brooke zo vastbesloten om te voorkomen dat Sheila deel uitmaakte van het leven van Steffy en Finn, in tegenstelling tot dat van Deacon en, bij uitbreiding, Hope? Verdorie, ze had iedereen bij elkaar kunnen brengen en erop aandringen dat Sheila “buiten” bleef ons leeft.” Maar in plaats daarvan koos ze ervoor om in Mama Bear-modus te gaan namens Taylors familie.

Waarom? Om één reden en slechts één reden: omdat de schrijvers wilden dat Sheila Brooke van de wagen duwde en in Deacon’s armen duwde. Natuurlijk had hetzelfde kunnen worden bereikt op een manier die logisch was, vooral gezien de geschiedenis tussen de voormalige galvrienden. Maar goed, Sheila had tenminste een reden om haar wenkbrauw op te trekken (alleen die ene, schat) en te kakelen tijdens het plannen. Neem de overwinningen waar je ze kunt vinden.

Sheila grijns B&B

Drink dronk gedronken

Voor we het wisten, gooiden Brooke en Deacon schoten terug en zoenden ze. Nu krijgen we een paar weken dat Brooke liegt voordat de waarheid naar boven komt. (Het enige resultaat? Volgens de nieuwe Soap Opera Digest, het echtpaar slaap samen, maar niet, je weet wel, samen slapen.)

Maar stel je voor dat Deacon, in plaats van dat de dingen liepen zoals ze liepen, een dronken Brooke was tegengekomen en… niet met haar mee feesten? Als hij in plaats daarvan had beseft dat er iets aan de hand was en had voorkomen dat de blondine haar leven volledig ontspoorde. Ze had zichzelf in slaap kunnen huilen voordat ze flauwviel op de bank, haar hoofd onschuldig in zijn schoot…

Ridge zou natuurlijk de volgende dag thuiskomen en van het ergste uitgaan … inclusief dat zijn vrouw dronken was geworden. Terwijl Ridge tekeerging en zich een weg baande naar Taylor’s baan, had Deacon naast Brooke kunnen staan, de enige die haar volharding dat ze niet gedronken had, geloofde. Hij kon zelfs de woede van voormalig partner-in-regeling Sheila verdienen, zichzelf in gevaar brengend om Hope en haar moeder te beschermen.

Met andere woorden, Deacon zou aan Brooke, Hope en zelfs zichzelf kunnen bewijzen dat hij echt een betere man is geworden, hun liefde en vergeving waard.

En zo zijn we van een plotpunt naar een verhaal gegaan.

Brooke en Deacon worden dronken BB

Stop die bus!

Volgende om onder de Plot Point Express te worden gegooid? Paris, die nog maar kort geleden aan iedereen die maar wilde luisteren vertelde dat ze precies wilde wat Steffy en Finn hebben: een gelukkig huwelijk, een baby. Maar deze week? Uit het niets verklaarde ze zichzelf een vrije geest die te jong was om vastgebonden te worden en toen zoende ze met Carter.

Voor degenen die het bijhielden, ging Zende de afgelopen maand van “We moeten langzamer gaan” naar “Ik vind het leuk en wil er een ring op zetten.” Carter ging van verliefd op Quinn naar hand in hand met Katie tot het kussen van Paris. En natuurlijk heeft Parijs nog steeds geen waarneembare karaktertrekken, behalve dat het zo geweldig is dat elke man verliefd op haar wordt en elke vrouw haar lof toezingt.

Oké, genoeg geklaagd. Laten we het hebben over hoe we deze situatie kunnen oplossen.

parijs en zende praten bij bij forrester bb

Blijf mooi, word gedurfd

Dus wat zou ik graag zien in 2022 voor? Vet en mooi – wat trouwens de enige overgebleven soap is waarvan ik met trots kan zeggen dat ik er vanaf het begin fan van ben? Simpel gezegd, ik wil dat de show stopt met uitrollen.

Meer dan enige andere zeep gaat deze zo vaak terug naar dezelfde bronnen dat de paden die ernaartoe leiden dood zijn. Het publiek kent de kneepjes van de show en ziet ze van mijlenver aankomen. Er is geen subtiliteit, dus geen verrassingen of spanning. Het hele punt van een soap is om kijkers op het puntje van hun stoel te houden, zich afvragend wat er morgen zal gebeuren. Helaas zijn we minder geneigd om te zeggen: “Ho, dat zag ik niet aankomen!” dan we zijn “Ik zei toch dat het zo zou uitpakken.”

Meer: Carter en Quinn zijn misschien niet zo voorbij

Het zou ook geweldig zijn als we de eindeloos repetitieve dialoog terug zouden kunnen bellen. Snijden van Eric en Quinn die zijn slaapkamerproblemen bespreken met Brooke, Katie en Donna die deze problemen bespreken, is saai voor het publiek. Dit geldt vooral wanneer die gesprekken dag in dag uit worden gevoerd.

Aan het eind van de dag wil ik gewoon Vet en mooi om de slimme, verfijnde, leuke show te zijn waarvan ik weet dat het kan zijn. Gebruik het hele canvas! Delegeer gelukkige koppels niet op een laag pitje! Stop met mensen door het gangpad te haasten (en laat bruiloften ergens anders plaatsvinden dan in Erics woonkamer). Maar het allerbelangrijkste, zoals ik eerder in deze column al zei, stop met het schrijven van plotpunten en begin met het schrijven van uitgewerkte verhalen voor de wonderbaarlijk complexe personages die 30 minuten per dag bij ons thuis komen.

Heb je hulp nodig om erachter te komen hoe je dat doet? Bel mij. Ik zal tijd maken.

katie en brooke praten bb

Meer: Bold & Beautiful’s hele jaar terugblik [PHOTOS]

Nu ik mijn stuk heb gezegd, laten we eens luisteren naar wat jullie te zeggen hebben. Is mijn beoordeling van? Vet en mooi op het geld of zo ver van het doel af dat het gênant is? Deel uw mening in het commentaargedeelte. Bespreek dan samen met onze medewerkers de beste koppels, slechtste plots, vreemdste wendingen en algemene chaos die zich de afgelopen 12 maanden in alle vier de drama’s overdag heeft afgespeeld. Geloof me, het zal een goede tijd zijn…