Bold & Beautiful’s Brooke/Ridge: Taylor kan helpen hun huwelijk te redden


Ze lijkt haar lesje maar niet te leren.

Wel, Deacon heeft het weer gedaan. Na hun vakantiezoen, beleed hij zijn liefde voor Brooke en werd beloond met een waarschuwing om verdomme weg te blijven. Het ging niet echt zoals hij had gepland. In feite lijkt het precies het tegenovergestelde te hebben gedaan, waardoor Brooke zich opnieuw heeft ingezet om haar huwelijk te redden! Wat een opluchting is, als ze echt doorzet, want die hele Deacon-situatie heeft ons gek gemaakt!

Maar is het redden van haar huwelijk iets dat Brooke zelfs kan bereiken, of ligt het al in het water?

Meer: Vier de tweelinggeboorten van de zonen van Don Diamont

Wat er tussen haar en Deacon is gebeurd, is tenslotte maar één factor – zij het de meest overduidelijke – in de vergelijking. Er is ook de sudderende spanning tussen Ridge en Taylor. Dat aanpakken is iets dat misschien wat meer tact vereist dan Deacon vertellen om in een meer te springen. Maar tact, vertelde Katherine Kelly Lang onlangs aan Soap Opera Digest, is iets wat Brooke op dit moment mist.

‘Toen Taylor voor het eerst terugkwam in de stad,’ zei Lang, ‘ging Brooke haar opzoeken en zei: ‘Kom op, Taylor. We hebben veel geschiedenis samen, sommige goed, sommige slecht. Laten we proberen vrienden te worden.’”

Brooke, Taylor B&B

Het was niet oneerlijk, benadrukt de actrice… was berekend. Iets in de trant van houd je vijanden dichterbij. Taylor aftikken en een vete met haar hervatten zou de psychiater er alleen maar toe aanzetten om problemen met Ridge te veroorzaken.

‘Nu,’ vervolgde Lang, ‘komt Taylor langs en zegt: ‘Misschien moeten we proberen vrienden te worden’, en ze is heel lief, ‘Is er iets dat je nodig hebt? Kan ik je ergens mee helpen?'”

Maar Brooke voelt het niet.

“Op dat moment”, lachte de actrice, “is Brooke gewoon geïrriteerd. Het laatste wat ze nodig heeft, is dat Taylor rondsnuffelt na wat er met Deacon is gebeurd, dus ze probeert echt van ze allebei af te komen.’

Met andere woorden, het idee van een band met Taylor wordt in wezen zomaar uit het raam gegooid … wat uiteindelijk een nadelige invloed zou kunnen hebben op haar huwelijk. En misschien is het tijd voor Brooke om te accepteren dat haar problemen met Ridge lopen diep. Ze zijn tenslotte bezig aan hun achtste huwelijk. Dat is, om bot te zijn, niet gezond.

Meer: Heeft Jacqueline MacInnes Wood zojuist een groot geheim onthuld?

Uiteraard kunnen ze baat hebben bij professionele hulp. Door die hulp van Taylor te krijgen, zou ze haar rivaal dichtbij houden, haar het gevoel geven gewaardeerd te worden en haar helpen om beter te zien dat de twee echt zijn toegewijd genoeg aan elkaar om te vechten om hun relatie te redden. En wie weet, misschien, heel misschien, zouden Brooke en Ridge echt iets over elkaar kunnen leren met de hulp van de therapeut aan wie hun leven voor altijd verbonden is.

We hebben al besproken hoeveel dat doet zou Taylor ten goede komen, maar het moet een tweerichtingsverkeer – of zelfs drierichtingsverkeer – zijn. Zou Brooke ooit hulp van Taylor accepteren? We houden onze adem niet in. Maar als ze erop staat in plaats daarvan Taylor’s vriendschapshand weg te meppen, kan ze niemand de schuld geven van het verlies van Ridge behalve zichzelf.

En aangezien we het toch over het disfunctioneel epische liefdesverhaal van Brooke en Ridge hebben, waarom bekijk je dan niet wat foto’s hun hele knipperlichtrelatie opnieuw beleven van begin tot, nou ja, hopelijk niet eindigen!