Bold & Beautiful: Alles mis met de Eric/Quinn/Carter-driehoek, waar is Sheila


Vet mooie carter quinn eric driehoek zeepkist

Howard Wise/JPI

Deze week, The Bold and the Beautiful veroorzaakte heel wat gesprekken toen Eric Carter en Quinn ertoe aanzette seks te hebben. Sommigen waren geschokt dat de show zo’n potentieel controversieel gebied zou betreden. Anderen suggereerden dat de schrijvers met eindeloos herhalende dialogen en flashbacks erin waren geslaagd een verhaal over seks te schrijven dat minder opwindend was dan het liefdesleven van Pam en Charlie. En dan waren er de raciale ondertonen van het verhaal, die op zijn best verontrustend waren. Waarom? Lees verder…

Wat ligt eronder?

In theorie klinkt het idee dat Eric zijn liefde voor Quinn wil bewijzen door haar toe te staan ​​haar seksuele verlangens te bevredigen met een andere man, precies hetzelfde als wat ik zeep al jaren wil zien doen. Het is modern, edgy en behandelt seks op een manier die maar weinig dagdrama’s durven, maar naar mijn mening allemaal zouden moeten.

Vetgedrukte eric quinn carter driehoek HW

Maar er is nog een ander niveau aan het zich ontvouwende verhaal dat een verontrustende snaar raakt, vooral bij kijkers van kleur. Want wat er op het scherm gebeurt, is dat een rijke blanke man die een machtspositie heeft over een zwarte man zijn werknemer gebruikt om zijn vrouw seksueel tevreden te houden.

Meer: Rena Sofer zoekt de hulp van alle furbaby-fans

Ik geef volledig toe dat ik een fan ben van het verhaal en dat vanaf het begin ben geweest. De relatie van Carter en Quinn – net zoals die ze deelt met Eric – verraste me. Rena Sofer en Lawrence Saint-Victor hebben een geweldige chemie, en sommige optredens van John McCook waren hartverscheurend. Bovendien zijn soaps vaak het meest vermakelijk als ze zich concentreren op verboden liefdesaffaires. Ik had problemen met het verhaal – vooral het tempo en Eric’s onverwachte beslissing om de scheiding te stoppen – maar over het algemeen vond ik het geweldig.

Maar dat is alleen kijken als soapfan. Kijkend naar het grotere geheel, is hier een ondertoon in het spel die niet kan worden genegeerd. Zoals Donald Peebles Jr. op Twitter opmerkte: “Carter wordt gestut als de Black Mandingo-bok die Eric beveelt … om Quinn seksueel te bevredigen. Het verhaal is problematisch als [hell]. Dit verhaal heeft een racistische ondertoon van slaven. Er is hier veel onbewuste vooringenomenheid.”

Meer: De vrouw die Eric kon helpen ‘genezen’

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de meeste kijkers de soap niet door diezelfde lens bekijken. Maar als het eenmaal vanuit dat perspectief is geherformuleerd, is het moeilijk om niet precies te zien waar Peebles en anderen naar verwijzen.

Het helpt waarschijnlijk niet dat met name deze soap niet het beste trackrecord heeft gehad als het gaat om diversiteit van welke aard dan ook. Hoewel het zich afspeelt in de mode-industrie, is er geen homoseksuele Forrester Creations-medewerker te vinden. En ondanks dat het een enorm populair personage was, werd Maya – die zowel zwart als transgender was – zonder enige uitleg uitgeschreven.

the-bold-and-beautiful-rick maya echtscheiding reden uitgelegd

Meer: De heetste spoilers van volgende week!

Ik geniet nog steeds van de Carter/Quinn/Eric-driehoek, maar ik kan niet ontkennen dat ik het nu in een nieuw licht zie… wat een goede zaak is. Hoewel ik best durf te wedden dat dit niet het gesprek is dat de soap met dit verhaal hoopte te beginnen, is het de moeite waard om te hebben.

Wat heb je nog meer?

Als je een regelmatige lezer bent, weet je dat een van mijn grootste ergernissen met deze soap is hoe zelden het twee verhalen in dezelfde aflevering speelt. In mijn ogen waren ze deze week bijna crimineel nalatig in dat opzicht. Waarom? Omdat de aflevering van afgelopen vrijdag het controversiële verhaal van Eric/Quinn/Carter in gang zette, wat duidelijk mensen aan het praten zou krijgen. Het zou veilig voor hen zijn geweest om aan te nemen dat nieuwe of verlopen kijkers op maandag zouden hebben afgestemd om te zien waar alle ophef over ging.

Jack Sheila Ted King, Kimberlin Brown"The Bold and the Beautiful"  SetCBS Television CityLos Angeles, Ca.07/2/21© Howard Wise/jpistudios.com310-657-9661Episode #8590U.S.Airdate 26-08-08

Zou dat niet een geweldige kans zijn geweest om die mensen aan een van de andere verhalen te haken? OK, prima, want het is Vet en mooi waar we het over hebben, laat me dat anders formuleren: zou dit niet een geweldige kans zijn geweest om ze aan de enkel en alleen ander verhaal dat de show vertelt, dat van Sheila’s terugkeer?

Mijn argument voor twee verhalen in elke aflevering is altijd vrij eenvoudig geweest: als kijkers niet geïnteresseerd zijn in het A-verhaal, zullen ze (hopelijk) geïnteresseerd zijn in jouw B-verhaal. (Als ze in geen van beide geïnvesteerd hebben, dan heb je grotere problemen.) Maar verdomd als Vet en mooi negeerde het Sheila-verhaal de hele week niet praktisch. Natuurlijk hebben we haar terloops genoemd, maar de iconische schurk verscheen niet één keer op het scherm.

Katie, Donna Brooke bellen Eric B&B

In plaats daarvan snijden we van Carter/Quinn/Eric naar andere mensen die met of over het trio praten. De scène waarin Brooke en Katie Donna aanmoedigden om een ​​getrouwde man na te jagen, was op verschillende niveaus verontrustend, net als die waarin Ridge vertelde over zijn seksleven en Brooke’s seksleven met Eric – die ooit met haar getrouwd was!

Op vrijdag hebben we Parijs tenminste laten fantaseren over Finn. Niet bepaald wereldschokkend spul, maar het was iets anders dan dat Brooke en Ridge hun zelfde Quinn-bashing-regels zo vaak herhaalden dat Eric op een gegeven moment letterlijk zei: “Dit gesprek verveelt me.”

Willekeurige gedachten

• “Ze heeft keer op keer bewezen dat ze niet te vertrouwen is. Ze doet iets wat onvergeeflijk is, en jij vergeeft haar. Je neemt haar terug, het gaat een tijdje goed, maar dan doet ze iets anders.” Snel… was dat Brooke die met Eric aan het praten was over Quinn, of Stephanie die met Ridge aan het praten was over Brooke? Hoewel het het eerste was, had het gemakkelijk het laatste kunnen zijn.

• Waarom woont Paris in het huis van Steffy en Finn? We weten nu dat ze een pension hebben. En terwijl Finn tijdelijk werd verbannen naar het chique huisje, zou Paris nu niet daar moeten zijn nu hij terug in Steffy’s bed is? Het heeft absoluut geen zin voor haar om in het hoofdgebouw te blijven.

Ik ben benieuwd naar je mening over de afleveringen van deze week, dus klik op de opmerkingen hieronder. Bekijk dan deze galerij met toen-en-nu foto’s van je favoriet Leidend licht sterren, waarvan enkelen zeker ook bekend zullen zijn Vet en mooi kijkers!