Bold & BeautifulJohn McCook spreekt zich uit over de schizofrenie van zoon Jake


Op het scherm The Bold and the BeautifulEric en zijn dierbaren hebben te maken met een beangstigende diagnose en de zeer reële mogelijkheid dat hij hier over zes maanden niet meer zal zijn. Onze grote hoop is echter dat wat er ook gebeurt, het de familie Forrester bij elkaar zal brengen, net zoals Stephanie’s overlijden al die jaren geleden deed.

In het echte leven hebben John McCook en zijn familie te maken gehad met een wereldschokkende diagnose die hen bij elkaar bracht. Het gebeurde, vertelde McCook, toen de zoon van hem en zijn vrouw Laurette Spang, Jake, de diagnose schizofrenie kreeg.

John McCook, vrouw Laurette, zoon Jake

De acteur vertelt er iets over in een video die hij op Instagram deelde en zei: “Toen Jake voor het eerst de diagnose schizofrenie kreeg, was het alarmerend voor Laurette en mij, net zoals het voor iedereen zou zijn, denk ik. Er rust een stigma op het woord schizofrenie.” En bovendien is er “een zeer breed spectrum van wat schizofrenie betekent of vertegenwoordigt.”

‘Gelukkig voor ons,’ vervolgde hij, ‘en voor Jake zit hij er niet radicaal bij. Het bevindt zich in een gebied waar het beheerd kan worden.”

Maar het krijgen van de diagnose is slechts het eerste deel ervan. In het begin komt het misschien als een schok en moet je misschien even tot rust komen, maar McCook en zijn familie hebben niet veel tijd verspild voordat ze probeerden uit te vinden hoe “we dit gaan aanpakken. We gingen naar artsen, sommigen van hen waren behulpzaam en sommige niet echt. Laurette – en ik geef haar alle eer hiervoor – Laurette nam de leiding over het uitzoeken hoe we hiermee als gezin zouden omgaan.

Lees ook:  Bold & Beautiful: Flo is een hypocriet voor Squealing on Sally

Bekijk het volledige bericht hieronder waarin McCook vertelt over de ervaring, samen met het boek dat zijn vrouw en zoon schreven over leven met schizofrenie.

Zoals McCook toegeeft, zorgde hij ervoor dat hij het boek pas las als het af was, maar hij is “zo trots op hun prestatie of op wat ze hebben gedaan en zo trots op wat ik denk dat het boek te bieden heeft aan mensen die er nieuwsgierig naar zijn of die er nieuwsgierig naar zijn. dit met hun eigen families doormaken. Het is een nuttig boek, ontzettend leerzaam en daarom raad ik dit boek met veel trots aan aan iedereen die er nieuwsgierig naar is of nieuwsgierig is naar de gevolgen ervan voor het gezin.

Hij merkt op dat de titel, De kliffen van schizofrenie klinkt misschien ‘alarmerend’, maar, zo benadrukt hij, ‘vanaf een klif kun je het grote uitzicht zien. Het betekent zoveel dat we dit boek nu hebben. Ik hoop dat je het leest.”

Voordat je het boek gaat bekijken, kun je eerst een kijkje nemen in onze fotogalerij van Eric’s leven en vroegere tijden Gedurfd en mooi onderstaand.