Bold & BeautifulJohn McCook verdedigt controversiële verhaallijn


Uiteindelijk was de reactie op de plot “echt, heel goed” – dus goed, in feite, dat de acteur in de cirkel van de winnaar zou kunnen eindigen.

Hoewel Vet en mooi ster John McCook was drie keer eerder opgekomen voor de Outstanding Lead Actor Daytime Emmy, “het speciale aan deze [nod] is dat de verhaallijn voor Eric waarvoor ik was genomineerd, erg controversieel was,” herinnert hij zich ZeepCentraal. “Eric kon de fysieke behoeften van zijn vrouw niet vervullen en hij maakte een aantal slechte keuzes, keuzes waar ik het niet mee eens was.”

Niet dat dat een probleem was voor McCook. In gesprek met baas Bradley Bell, “zei ik: ‘Kijk, ik vind het niet erg om slechte of verkeerde keuzes voor Eric te maken, zolang we uiteindelijk kunnen zien waarom hij maakt deze keuzes”, legt de dierenarts overdag uit. Dat we in de scène kwamen met ‘Eric probeerde Ridge uit te leggen waarom hij zijn vrouw, Quinn, toestond om met Carter weg te gaan.

“Maar weet je, het is heel opwindend,” voegde hij eraan toe, “dat Brad me de kans gaf om te zeggen: ‘Nee, ik voel me niet op mijn gemak om dat te doen.'”

Meer: Kimberlin Brown pakt Sheila’s spijt uit

Zeker, de verhaallijn, waarin Erics erectiestoornis hem ertoe aanzette te suggereren dat zijn vijfde vrouw (herhalingen niet meegerekend) weer naar bed zou gaan met de man met wie ze was vreemdgegaan, kreeg een grote reactie – en niet altijd een positieve. Het was “gevarieerd”, zegt McCook. “Er waren veel mensen die er beledigd door waren, en er waren veel mensen die het geen passende verhaallijn vonden om in een soapserie te spelen…

“Echter, veel, veel mensen – en niet alleen mensen… die ouder zijn – vonden het echt interessant en boeiend onderwerp, en ze waren erin geïnteresseerd”, vervolgt hij. “Ze waren geschokt door de manier waarop Eric het probeerde te regelen, [but then they got to see] Eric lost het uiteindelijk op. Dus de reacties waren goed. Het was echt heel goed.”

Lees McCook’s gedachten op alle vrouwen in Eric’s leven, vroeger en nuin de onderstaande fotogalerij.