Bold & Beautiful Jubileumrecensie: oplossen wat er mis is, problemen, slecht schrijven


Wat is een beter moment om niet alleen na te denken over het verleden van de show, maar ook over de toekomst?

Het is bijna niet te geloven dat we al sinds 1987 met de Forrester-clan omgaan. Maar we herinneren ons nog de dag Vet en mooi introduceerde ons in de glamoureuze wereld van haute couture en epische romantiek. Het was in feite 23 maart 1987, vandaag dus 36 jaar geleden! In die tijd zagen we de dingen door de ogen van Brooke Logan met sterrenogen, die haar ogen niet van de sexy, egoïstische jonge ontwerper Ridge Forrester af kon houden.

DE GEWAARDEERDE EN DE MOOIE, van boven: Ronn Moss, Katherine Kelly Lang, 1993, 1987–.  ph: Jeff Katz / TV-gids / © CBS / Courtesy Everett Collection

Destijds was het Ronn Moss’ Ridge die Brooke van Katherine Kelly Lang doopte.

Krediet: Jeff Katz/TV Guide/CBS/Courtesy of the Everett Collection

Flits meer dan drie decennia vooruit en er lopen een aantal bekende gezichten en nieuwe mensen door de gangen van Forrester Creations, maar het is nog steeds waar we naartoe gaan om onze dagelijkse dramafix te krijgen. En toch, als we eerlijk zijn – laat staan ​​luisteren naar wat jullie, de constante kijkers, hebben gezegd – komen we meer uit gewoonte langs dan uit een brandend verlangen om erachter te komen wat er daarna gebeurt.

Waarom?

Welnu, zepen zijn – zoals alle dingen – cyclisch. Ze gaan door ups en downs en nemen kijkers mee voor de rit. En hoewel ze zeggen dat wat omhoog gaat, ook omlaag moet gaan, is er overdag voldoende bewijs dat het tegenovergestelde net zo vaak gebeurt. Net zoals de mode van Forrester-modellen, kunnen een paar aanpassingen en een frisse kijk dingen veranderen. Vraag het maar aan de Hope for the Future-crew!

Met dat in gedachten – en na het lezen van duizenden en duizenden tweets, Facebook-berichten en commentaren op het prikbord van fans – willen we 10 suggesties doen voor hoe Vet en mooi kan wat van zijn verloren glans terugkrijgen en opnieuw de virtuele catwalk betreden als de showstopper waarvan we weten dat die kan zijn.

1. Blaas de modeoorlogen nieuw leven inBold & Beautiful modeshow

We waren meer dan enthousiast toen de soap een Hope for the Future-modeshow organiseerde. Het is lang geleden dat er een klein catwalk-drama te zien was. Maar wat echt nodig is, is een tweede modehuis om te concurreren met Forrester. Ja, ze hebben dit geprobeerd toen Sally Spectra van Courtney Hope (nu een inwoner van Genoa City) werd geïntroduceerd, maar die verhaallijn was vanaf het begin zeer gebrekkig. Een van de grootste problemen betrof onze tweede suggestie over manieren waarop de show zou kunnen worden verbeterd, namelijk om …

2. Stop met het herhalen van verhaallijnen

De nieuwe Spectra-bende was bedoeld als eerbetoon aan de oorspronkelijke bemanning, maar kwam over als karikaturen van hen. Meer recentelijk dook de show eeuwenlang terug in de decennia oude Taylor/Ridge/Brooke-driehoek. Dit kwam op de hielen toen Hope en Steffy een aantal jaren besteedden aan het lezen van de scripts die voor hun moeders waren geschreven, waarbij Liam tussenbeide kwam als een “herschikte” Ridge. Niemand zwaait, je moet het wiel opnieuw uitvinden, maar stop met loopvlakvernieuwing. Ze zeggen dat er duizend verhalen zijn in de naakte stad… stel je voor hoeveel er moeten zijn, wachtend om verteld te worden, in een goedgeklede stad als Los Angeles!

Lees ook:  The Bold and the Beautiful Spoilers for March 23, 2021: Brooke Gives Hope Advice! | Soap Opera News

3. Vertel meerdere verhalen

Vet mooie wyatt geschokte hoofdpijn

‘Laat me alsjeblieft niet meer over Bill en Sheila praten. Zou het iemand van jullie doden om naar mijn leven te vragen?

Meer: Tot wie wendde Scott Clifton (Liam) zich voor bescherming?

Wanneer Vet en mooi raakt in een sleur, het graaft diep. Het is helemaal niet ongebruikelijk dat er dagen voorbijgaan terwijl iedereen op het doek over één verhaal praat. En hoewel dat als geweldige soapverhalen zou worden beschouwd als de verschillende mensen betrokken waren bij een overkoepelend verhaal, is het veel typischer dat ze gewoon praten over waar het verhaal van de dag ook over gaat. We gaan van Bill die Sheila probeert te verleiden tot Liam en Hope die bespreken waarom Bill Sheila probeert te verleiden. We snijden dan naar Deacon met flashbacks waarin hij en Sheila praten over Bill’s verleidingstechnieken. Als een kijker niet geïnteresseerd is in het ene verhaal dat wordt verteld, heeft hij pech.

4. Laat de volgende generatie maar komen

Nee, we zeggen niet dat we willen dat de hele show ineens draait om geile tieners. Maar het kan zeker een infuus van nieuw, jonger bloed gebruiken. Ze hebben een goede start met de aanstaande introductie van de zoon van Ridge en Brooke, Ridge Junior. Maar hij heeft zeker mensen van zijn eigen leeftijd nodig om mee om te gaan. Er is ons verteld dat hij terugkomt als een “jongvolwassene”, wat betekent dat hij in de verhaallijn Paris/Zende zou kunnen spelen, maar we weten niet zeker of dat echt beter is. Wat leidt tot ons volgende punt …

5. Weet wanneer iets niet werkt

brutale Zoe

‘Paris, je moet met me meegaan. Het internationale kantoor is hemels. We hebben het Fantasy Island de bijnaam gegeven.”

Krediet: Howard Wise/JPI

Meer: Bill zou uiteindelijk meer kunnen vernietigen dan alleen Sheila!

Kijk, niet elk personage of verhaallijn zal een hit worden bij kijkers. Het gebeurt. Als het aankomt op Vet en mooi, dat is eigenlijk waarom Forrester International bestaat. Wil je iemand even van het doek halen? laat ze in Frankrijk werken. Hoe aantrekkelijk Diamond White en Delon de Metz ook zijn, het is onmogelijk om te kijken naar de trajecten die hun personages hebben gevolgd en te zeggen dat ze hebben gewerkt. Aangezien Paris en Zende geen diepe banden hebben met het personage, raden we je aan ze uit te wisselen. Voor wie? Zo blij dat je het vroeg!

Lees ook:  The Bold and the Beautiful Spoilers 17 – 21 oktober 2022

6. Breng Rick en (een nieuwe) Maya terug

Rick en Maya Vet en Mooi

We hebben nog steeds geen idee waardoor deze twee echt zijn gescheiden!

Credits: Afbeelding: Howard Wise/JPI

Meer: Katherine Kelly Lang deelt haar gelukkige plek met jou

Waarom is Steffy’s ex-vriend/ooit stiefbroer niet teruggekeerd om te vechten voor zijn deel van Forrester Creations? Door dit te doen, krijgen we misschien eindelijk inzicht in wat Echt zorgde ervoor dat zijn huwelijk met Maya tot een einde kwam. Heck, hij zou nog een keer voor Taylor kunnen spelen. En is er ooit een beter moment geweest om Maya opnieuw te introduceren, deze keer gespeeld (met de volledige steun van voormalig portrettist Karla Mosley) door een echte transactrice? Wie zou de terugkeer van de Avants niet toejuichen, inclusief Maya’s zus, Nicole, en hun ouders, Julius en Vivienne? Zo heeft de show “nieuwe” personages met wie we al geschiedenis hebben.

6. Geef Sheila haar verdiende loon

Iedereen houdt van een goede slechterik en we zijn al tientallen jaren toegewijde Sheila-fans. Maar vroeg of laat moet het goede zegevieren over het kwade. Daar heeft het publiek nu meer dan ooit behoefte aan. Dus wanneer het bizarre complot van Bill en Ridge om Sheila voor het gerecht te brengen een hoogtepunt bereikt, is het van cruciaal belang dat ze slagen en dat ze achter de tralies belandt. We hebben er in het verleden op gewezen hoe gemakkelijk CBS een crossover-moordmysterie kan creëren, gezien Sheila’s geschiedenis, maar we vermoeden dat Sheila het soort personage is dat ze later tot hun beschikking willen hebben, ongeveer op dezelfde manier Dagen van ons leven gebruikte Stefano (en zou dat waarschijnlijk nog steeds doen als zijn portrettist niet was overleden).

7. Geef Taylor en Thomas wat speling

Taylor Thomas bed & breakfast

“Jeetje, mam, ik kan het me niet herinneren… wanneer hebben we voor het laatst gewonnen?”

Krediet: CBS-screenshot

Waarom moet Taylor’s kant van Ridge’s uitgebreide familie altijd aan het kortste eind trekken? Ja, het gaat momenteel redelijk goed met Steffy, maar Taylor en Thomas? Niet zo veel. Taylor herinnert ons er keer op keer aan dat zij en Brooke nu vriendinnen zijn, terwijl Thomas – zelfs nu hij zijn rol als hoofdontwerper bij Hope for the Future weer op zich neemt – duidelijk klaar is om weer voor Hope te vallen. En hoewel problemen in haar huwelijk ervoor kunnen zorgen dat de schoonheid tijdelijk zijn kant op kijkt, weten we allemaal dat Liam en Hope de basiswaarde zijn in die situatie. Geef Thomas en zijn moeder hun eigen liefdesbelangen… mooi alsjeblieft?

Lees ook:  The Bold and the Beautiful Spoilers for April 15, 2021: Everyone Is Shocked to Learn of the Prime Suspect! | Soap Opera News

8. Geef kijkers op zijn minst een beetje krediet

Onthoud dat we eerder zeiden dat personages rondhangen met praten over verhaal in plaats van betrokken te zijn in hen? Dit leidt ook tot eindeloze herhalingen, vaak van dingen die even daarvoor gebeurden. Dit betekent niet alleen dat kijkers zelfs de eenvoudigste verhaallijnen niet kunnen bijhouden, maar het geeft hen ook een reden om niet dagelijks af te stemmen. Het is alsof de show zegt: “Maak je geen zorgen, zelfs als je je twee weken afmeldt, als je terugkomt, zullen we ervoor zorgen dat we je herhaaldelijk alles vertellen wat er tijdens je afwezigheid is gebeurd.”

9. Laat rijke personages rijk zijn

Stoere mooie B&B Hollis Brooke

Op basis van de tip die Brooke had achtergelaten, vroeg Hollis zich af of ze misschien niet zo rijk was als hij had aangenomen.

Krediet: CBS-screenshot

Hoe komt het dat deze personages privéjets hebben… maar geen bedienden? Stel je voor hoe leuk het zou zijn om bijvoorbeeld een meid te hebben die altijd aan de deur luistert en vervolgens geheimen deelt met de butler, die toevallig in haar geïnteresseerd is. Het kunnen ambitieuze personages zijn die hun leven willen verbeteren, of geweldige voertuigen voor exposities waarmee we de Forresters, Logans en Spencers met nieuwe ogen kunnen zien.

10. Nix de repetitieve dialoog

Niet Sinds Passies heeft een soap die zo sterk leunt op een enkele regel die keer op keer wordt herhaald. Of het nu Brooke was die iemand in gehoorsafstand vroeg waarom ze weer begon te drinken of, meer recentelijk, iedereen die vroeg wat er met Bill aan de hand was, de schrijvers lijken te werken volgens een dictaat dat bepaalde zinnen virtueel (zo niet echt) moeten worden herhaald als een mantra. woord voor woord, dag na dag. Net als bij het herhaaldelijk samenvatten, kan dit kijkers het gevoel geven dat afstemmen tijdverspilling is.

B&B reüniekerk Steffy Finn

Wanneer Vet en mooi draait op volle toeren, daar kan geen soap tegenop. Van de beste productiewaarden in het genre en een eersteklas cast tot verhaallijnwendingen die kijkers routinematig omver blazen, alle stukken zijn aanwezig. Als enige overgebleven soap van 30 minuten gaan afleveringen als Bon Bons ten onder. Het enige dat het nu hoeft te doen om zijn vroegere glorie te herwinnen, is uit de weg gaan en doen wat het in het verleden zo goed heeft gedaan.

Sluit je aan bij je favoriet Vet en mooi sterren terwijl ze hun jubileum vieren door helemaal in de watten te worden gelegd en het soort feest te houden waar we allemaal van dromen om uitgenodigd te worden!