Bold & Beautiful’s Ridge/Bill… Partners? Krijgen ze Sheila gearresteerd?


Heilige cliffhanger, Batman!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar onze kaken doen nog steeds pijn van het raken van de grond na het bekijken van de aflevering van 15 maart van Vet en mooi. Daarin leerden we dat aartsvijanden Bill en Ridge – dun-Dun-DUNNN! – samenwerken. (Lees de samenvatting hier.) Wat de wat?

De moeder aller plotwendingen

Het hele halfuur lang had Bill de moordlustige lovergirl Sheila aangemoedigd om zich aan hem te ontlasten. Hij zwoer dat ze hem kon vertrouwen en liet zelf een paar bekentenissen los. Maar het lijkt erop dat ze geluk had toen hun gesprek werd onderbroken voordat ze zichzelf kon beschuldigen, want aan het einde van de aflevering werd onthuld dat Bill samenwerkte met Ridge en, naar het schijnt, de autoriteiten. Hun doel? Kan het nog duidelijker? Om Sheila neer te halen.

Ridge B&B

Dit alles en ook nog een nieuw kapsel?

Krediet: CBS-screenshot

Vragen… We hebben vragen

Onnodig te zeggen dat fans enorm reageerden op de twist. Niet alleen waren ze opgelucht toen ze ontdekten dat Bill zijn ballen niet helemaal verloren had en gevallen was voor de gekke vrouw wiens strafblad langer is dan een catwalk, maar ze hadden ook vragen. Heel logische vragen.

“Oké”, schreef er een, “dus de show vertelt ons dat Bill heeft samengewerkt met de FBI en Ridge om Sheila achter de tralies te krijgen – door te voorkomen dat ze naar de gevangenis gaat? Ik bedoel, ze was er al. Wat is het punt?”

Waar. Sheila was al opgepakt. Ze werd naar de gevangenis gestuurd omdat ze Finn per ongeluk had neergeschoten en opzettelijk Steffy probeerde te vermoorden. Dat zou ervoor gezorgd hebben dat de kentekenplaten zo lang onder druk stonden, dat ze de volgende keer dat ze vrijuit ging om grote schade aan te richten, dat zou doen met een rollator.

Een nieuw mysterie

In plaats van de rechtbank het boek naar Sheila te laten gooien, bewoog Bill hemel en aarde om haar te laten springen. Toen begon hij – ack – met haar naar bed te gaan. En hij liet zijn relaties met zijn zonen, Katie, iedereen in zijn leven voor zijn ogen uiteenvallen. Waarom?

Lees ook:  Bold & Beautiful Samenvatting: Bill verdubbelt zijn bedreiging tegen Taylor

Bovendien, als Bill en Ridge onder één hoedje spelen, betekent dit dat de naaister deel uitmaakte van een plan waarbij zijn eigen dochter werd gechanteerd om moeder te blijven vanwege haar schietpartij. Hij riskeerde dat ex-vrouw Taylor vervolgd zou worden voor haar aanval op Bill als ze schurkenstaten zou worden en bekende. Hij onderwierp zijn hele familie aan onnoemelijke trauma’s, en waarvoor? Om Sheila precies te plaatsen waar ze was – achter de tralies.

“Ja, dat is het Dus Rand.”

Krediet: CBS-screenshot

Dit zijn mysteries die Vet en mooi zal het nu voor ons moeten oplossen. Omdat Bill en Ridge hun meningsverschillen opzij zetten om naar een gemeenschappelijk doel toe te werken… dat kunnen we zien. (Als we turen.) Maar de reden dat Bill zo ver moest gaan om met Sheila te gaan schoppen? De reden dat Ridge zijn dierbaren bereidwillig deze beproeving heeft doorstaan? Dat kunnen we niet.

Bekijk hieronder onze gloednieuwe fotogalerij van het krankzinnige leven van de kleine Douglas Forrester.