Bold & Beautiful Legend Darlene Conley: Anniversary of Debut als Sally Spectra


Er was en zal er nooit een zijn zoals zij.

Oude fans van The Bold and the Beautiful zal zich herinneren dat het de eerste jaren een mooie show was over mooie mensen. Stephanie Forrester van Susan Flannery had natuurlijk een hapje, maar verder, The Young and the Restless‘zuszeep werd bevolkt door redelijk uitwisselbare mannequins.

Dat veranderde allemaal enorm op 17 januari 1989.

Op die dag, zie je, The Bold and the Beautiful introduceerde op zijn doek de bijzondere sensatie die Darlene Conley was. En hoewel ze vandaag wordt vereerd als een van de groten van de dag, en terecht, was ze toen gewoon een hardwerkende actrice die uit een moeilijke rol ging (‘modellenagent’ Rose DeVille op The Young and the Restless) naar de volgende (gevangenisbewaarder Edith Hopkins op Dagen van ons leven) naar de volgende (ex-hoer Trixie op Algemeen ziekenhuis).

Meer: Bold & Beautiful 2020 in een overzicht [PHOTOS]

Hoe de bliksem insloeg

Conley is misschien nooit gecast The Bold and the Beautiful had William J. Bell, de mede-maker van zowel die show als Jong en rusteloos, bracht haar niet terug voor een nieuwe run als de snode Rose in 1986. (De tweede keer stal het personage de pasgeborene van Nina Webster, Chance, weg om op de zwarte markt te verkopen).

Geïnspireerd creëerde Bell voor Conley wat de rol van haar leven zou worden, die van Sally Spectra, een ontembare origineel die, ironisch genoeg, namaak van de ontwerpen van fijnere modehuizen. Zowel de bedrieger als haar portrettist waren onmiddellijke hits. Niemand – zelfs Brooke Logan niet – drukte op de knoppen van bijenkoningin Stephanie zoals Sally dat kon. (Wil je bewijs? Bekijk hun inleiding hieronder.)
Maar Sally was veel meer dan alleen een tegenstander voor Stephanie. Outré als ze was, ze was ook nuchter, een moederfiguur, niet alleen voor haar echte kinderen, maar ook voor de lompe groep buitenbeentjes die ze bij Spectra Fashions in dienst had. Ze was wellustig genoeg om Brooke in vergelijking daarmee ingetogen en onschuldig te laten lijken. En ze was zo grappig als alle uitstapjes, zo brutaal en onstuitbaar als elke drie dragqueens – gecombineerd.

Meer: De beste liefdesdriehoeken van Bold & Beautiful [PHOTOS]

Een uit duizenden

In haar bijna 18-jarige aanloop The Bold and the Beautiful, Werd Conley tweemaal genomineerd voor een Daytime Emmy, maar nam het goud niet mee naar huis. Wat aan de ene kant stom is, maar aan de andere kant logisch – wat heeft het voor zin om iemand een trofee te geven die zo duidelijk een klasse apart is? Ze verdiende de hare categorie, laat staan ​​haar eigen beeldje.

Heck, er is een reden dat haar alter ego het enige soappersonage is dat haar gelijkenis te zien krijgt bij Madame Tussaud’s in zowel Amsterdam als Las Vegas; ze was gewoon. Dat. Bijzonder.

stephanie sally toast op Susan Flannery en Darlene Conley"The Bold and the Beautiful"  Set CBS Television City 19/08/03 © Aaron Montgomery / JPI310-657-9661 Aflevering # 4131

Toen Conley in 2007 op 72-jarige leeftijd stierf, The Bold and the Beautiful werd geconfronteerd met een helluva dilemma: wat te doen met Sally? Uiteindelijk zullen de machten die worden besloten dat een personage dat zo veel groter is dan het leven, gewoon doorgaan en de dood trotseren. Dus in plaats van de kijkers te informeren dat Sally van het scherm was overleden, vertelde de show het publiek dat ze permanent op vakantie was, genietend van de zon in St. Tropez, terwijl een stoet van schaars geklede cabana-jongens aan al haar behoeften tegemoetkwam.

Het was, om er niet al te fijn op uit te drukken, perfect.

Meer: De filmster-lookalike van Scott Clifton

Sally’s nalatenschap

In 2017 The Bold and the Beautiful gekozen om een ​​nieuw hoofdstuk van Sally’s verhaal te schrijven – via haar naamgenoot achternicht. Hoewel het voor de zeep onmogelijk zou zijn geweest om een ​​tweede keer de bliksem in een fles te vangen, bleek Sally 2.0 – gespeeld door Courtney Hope met een go-for-brak houding die Conley zeker zou hebben gewaardeerd – zo populair dat toen haar verhaallijn had zijn beloop gehad, ze werd niet weggegooid. Oh nee, ze werd gewoon overgeplaatst naar The Young and the Restless, waar ze de pot blijft roeren door gewoon een kamer binnen te gaan.

conley courtney hoop

Zo, Vet en mooi fans, wat is je favoriete herinnering aan de originele Sally? Zet het in de reacties hieronder en bekijk, terwijl je hier bent, de onderstaande fotogalerij van enkele van haar meest legendarische heldendaden.