Bold & Beautiful: Wat gebeurt er nadat Steffy wakker wordt, Sheila blootgesteld?


gewaagde mashup steffy ziekenhuis

Krediet: Howard Wise/JPI (2); CBS-schermafbeelding

heel veel Vet en mooi kijkers snakten naar adem, “dat zag ik niet aankomen!” toen Taylor letterlijk over de rand ging. De onverwachte wending was dat deze show op zijn best was … slechts een paar dagen later doorbrak al zijn ergste neigingen. Hoe? Lees verder…

Omkering van fortuin

Ik denk niet dat iemand echt had verwacht dat Sheila haar dood tegemoet zou springen, maar ik durf te wedden dat de meesten niet hadden verwacht dat Taylor’s poging om de rouwende moeder te redden haar zou laten hangen. De scènes waren gevuld met spanning dankzij Casey Kasprzyk (die, tussen zijn hostingtaken bij Vet Live en werken op het moederschip, dwingt me om zijn naam te leren spellen zonder te kijken). Natuurlijk, die grote witte raamloze muur waartegen Taylor bungelde, was een beetje storend, maar over het algemeen leidden de sequenties naar iets wat ik al jaren heb gezegd: geen enkele andere soap komt zelfs maar in de buurt als het gaat om productiewaarden.

B&B sheila taylor soaps logo ziekenhuis

Laat het nooit gezegd worden dat we er niet zijn als onze favorieten een beetje hulp nodig hebben!

Krediet: CBS-screenshot

Als we nu maar zoveel moeite zagen in het schrijven, zowel op dagelijkse basis als op lange termijn. Maar daarover straks meer…

Losse lippen zinken schepen

Toen Sheila Taylor eenmaal in veiligheid had gebracht, zaten de twee dichtbij om op adem te komen en begonnen langzaam te praten over wat er was gebeurd en hoe het hen zou beïnvloeden om verder te gaan. Ik wou dat we wat meer in de geschiedenis tussen de vrouwen waren gedoken – Sheila heeft tenslotte Taylor ‘vermoord’. We kwamen het dichtst in de buurt van de psychiater die zei dat ‘de oude Sheila’ haar niet zou hebben gered.

‘Kom vanavond langs. We vlechten elkaars haar en praten onzin over Brooke.’

Krediet: CBS-screenshot

Ik vind het geweldig dat de vrouwen besloten om niemand te vertellen wat er op het dak was gebeurd. Ik bedoel, wat heerlijk om geheim te houden, zodat wanneer de waarheid over Sheila’s gruwelijke acties aan het licht komt, Taylor zich realiseert hoe slecht ze Finn’s moeder verkeerd heeft ingeschat. Dat is het soort dingen waardoor Taylor mogelijk andere recente beslissingen in twijfel zou trekken, misschien zelfs om Ridge terug in haar leven te laten komen na alle pijn die hij, net als Sheila, haar in het verleden heeft veroorzaakt.

Dit is natuurlijk allemaal gebaseerd op het feit dat de vrouwen het incident op het dak voor zichzelf houden. Hoewel ze ermee instemden, weten we allemaal hoeveel deze soap dol is op het eindeloos bespreken (en terugflitsen naar) plotpunten, dus de kans is groot dat tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze zin… oeps, laat maar. Taylor heeft Ridge al gemorst, compleet met de verplichte flashback!

Schone Slaapster

De scènes aan het bed van een comateuze Steffy waren een allegaartje voor mij. In plaats van Hope te laten praten over hoe ze Steffy altijd had bewonderd, zou ik graag zien dat de show hun oude rivaliteit had gebruikt. ‘Ik wil dat je wakker wordt,’ had Hope kunnen zeggen. ‘Met wie ga ik nog meer ruzie maken? Je bent de beste frenemy die ik ooit zou willen. Je laat me vechten voor wat ik wil, zowel op het werk als thuis.”

Het zou op de geschiedenis hebben gespeeld en veel authentieker zijn geweest voor de relatie die de twee eigenlijk hebben.

bold ridge steffy ziekenhuis coma

‘Hé, als je niet wakker wordt en me vertelt hoe ik mijn leven moet leiden, ga ik misschien terug naar Brooke. En ik weten dat wil je niet!”

Krediet: CBS-screenshot

Maar verdomd als ik niet opknapte toen Ridge met God sprak over het feit dat ik al een dochter had verloren. ‘Misschien is het een spel met getallen daar, misschien heb je gewoon getallen nodig,’ speculeerde hij. ‘Nou, misschien moet je me dan meenemen, want mijn koffers waren ingepakt op de dag dat Phoebe stierf. Ik hoef hier niet meer te zijn.”

Dat was een mooi gebruik van de geschiedenis, en Thorsten Kaye speelde perfect de pijn van Ridge.

We praten niet over donderdag

De zaken gingen goed totdat we bij de voorlaatste aflevering van de week kwamen waarin … er gebeurde helemaal niets. Ik weet dat ik veel praat over de weigering van deze show om een ​​B-plot te spelen, en dit is waar het er echt een had kunnen gebruiken. Want donderdag was bijna een parodie op een soap.

Taylor, Ridge, Thomas, Steffy ziekenhuis B&B

“Misschien als we het bed een beetje schudden?”

Krediet: Howard Wise/JPI

Bij Steffy’s bed kregen we veel close-ups van haar trillende lippen en Sheila zag er nerveus uit, zich afvragend of de patiënt misschien zou fluisteren: “Ze heeft me neergeschoten.” Ondanks het feit dat ons was verteld dat Steffy niet uit het bos was, plaagde haar familie haar bijna om haar schutter te noemen. Ik had misschien een door verdriet overmand Jack en Li gekocht die zich zo gedroegen, bereid om Steffy’s leven te riskeren als het betekende dat ze de moordenaar van hun zoon moesten vinden. Maar Taylor, Ridge en Thomas?

Oh, en Sheila. Laten we Sheila niet vergeten. Ik bedoel, ik begrijp waarom ze in de kamer was … en in het begin was het logisch. Ze sloop naar binnen en wilde zien of Steffy haar een naam zou geven. Maar toen Ridge zich realiseerde dat Sheila in de kamer was, was er absoluut geen reden voor hem om haar niet te laten verwijderen. Of, Ridge is Ridge, dat hij haar zelf fysiek verwijdert.

Ondertussen vertelden Paris en Zende in de hal eindeloos het verhaal met Liam en Hope. Tegen het einde van de aflevering was het verhaal nog geen jota opgeschoven. Steffy’s lip trilde nog steeds, Sheila was nog steeds bang dat ze genoemd zou worden. Je had letterlijk de aflevering kunnen overslaan en niets gemist.

Wat zou er moeten gebeuren?

Waarom spelen er niet allerlei secundaire drama’s in het ziekenhuis? Deacon zou er moeten zijn om Sheila te troosten. Brooke zou er voor Ridge moeten zijn, zodat Bridget Deacon opnieuw kan horen vertellen aan haar moeder dat hij van haar houdt. Bill zou zich kunnen realiseren dat hij echt over Steffy heen was, waardoor hij op ramkoers met Ridge kwam.

Bridget horloge ziekenhuis B&B

“Kan net zo goed wat drama veroorzaken terwijl ik hier ben!”

Krediet: Howard Wise/JPI

Ik heb het al eerder gezegd, maar ik zeg het nog een keer: mensen laten praten over het verhaal dat zich op de voorgrond ontvouwt, is niet hetzelfde als een tweede verhaal spelen.

Willekeurige gedachten

• Ja, ze legden uit dat iemand Eric had gebeld en hem had verteld dat hij niet naar het ziekenhuis hoefde te komen, maar… ja, ik geloofde het niet. Hij zou in geen geval thuis zitten terwijl zijn kleinkind voor haar leven vocht.

Vet Jack Li HW

‘Laten we ergens een nieuwe start maken. Ik hoor goede dingen over Port Charles… “

Krediet: Howard Wise/JPI

Meer: Vetgedrukte ster verklaart hun afwezigheid

• Over afwezige personages gesproken, waar waren Finns ouders? Ze zouden zeker de geliefden van Steffy willen steunen tijdens deze vreselijke crisis. Ik hoop echt dat de show ze niet zomaar van het doek schuift, om nooit meer gezien te worden, om uit te leggen dat ze de stad verlieten om te rouwen.

Speel mee met de soap opera drinkspel. Ken je de regels niet? De leuke galerij hieronder zal je helpen!