Bold & Beautiful’s Jacqueline MacInnes Wood geeft enkele opvoedingstips voor verveelde kinderen


Het is “gek om te denken dat we deze emotie bijna vergeten zijn.”

Met alle technologie die er is, vergeten we soms te genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een adempauze nemen en onze geest laten ontspannen en tot rust komen. The Bold and the Beautiful’s Jacqueline MacInnes Wood (Steffy) plaatste een video om iedereen eraan te herinneren “je gedachten te laten afdwalen…” en vroeg: “Wanneer was de laatste keer jij deed dat?”

In de video legde Wood uit: “We laten ons niet vervelen zoals vroeger”, en vertelde vervolgens hoe onze telefoons en computers ons niet alleen toestaan, maar ook vereisen dat we constant bezig zijn. Wat gebeurt er als we ons vervelen? “We pakken onmiddellijk onze telefoons en dan die fasen van verveling die normaal gesproken zouden kunnen leiden tot die krachtige momenten van zelfrealisatie, worden ze besteed aan het lachen om geschenken en worden ze opgewonden over krantenkoppen.”

Hoewel we verveling meestal als een slechte zaak beschouwen, legde ze de positieve kanten van verveling verder uit en reageerde ze zelfs op een bericht in haar opmerkingen over hoe kinderen tegenwoordig niet eens meer weten hoe ze zich moeten vervelen.

Meer: Maak kennis met de nieuwe vriend van de zoon van Jacqueline MacInnes Wood

‘Ik weet het,’ beaamde Wood. “Verveling is zo cruciaal. Vooral voor kinderen’, die de meesten, als ze gevraagd worden waar ze over dagdromen, ‘niet eens weten wat dat betekent’.

Lees ook:  Bold & Beautiful: Quinn geeft haar rol toe in Eric's erectiestoornis

De CBS-soapactrice, die moeder is van drie jonge zoons, laat ze zich vervelen, waardoor de geest van haar kinderen kan afdwalen en “zelf oplossingen bedenken terwijl ze hun groei koesteren”.

Ze ging wat dieper door te zeggen: “Verveling veroorzaakt activiteit in zowel de amygdala die negatieve emoties regelt als de prefrontale cortex die besluitvorming en planning dicteert”, en maakte toen een heel goed punt, een punt waarmee we waarschijnlijk niet zouden associëren als zijnde iets positiefs… “Gek om te denken dat we deze emotie bijna vergeten zijn.”

Dus, terwijl we je achterlaten met deze gedachten, neem wat tijd voor jezelf en verveel je gewoon een moment of twee … Het zal je weghalen van de drukte van je dagelijkse leven en je misschien zelfs die jumpstart geven die je nodig hebt reboot om de beste te zijn die je kunt zijn!

En als je terugkomt in dat drukke leven, gezien de feestdagen die voor je liggen, hebben we het samengesteld een cadeaugids in de onderstaande fotogalerij dat zou kunnen helpen om dit seizoen een deel van je boodschappenlijstje onder druk te zetten.