Bold & Beautiful’S Steffy/Finn-probleem en het Liam/Hope/Thomas-verhaal dat niemand wil


gewaagde mashup liam finn steffy thomas zeepkist

Howard Wise/JPI; CBS-screenshot (2)

Ze zeggen dat biecht goed is voor de ziel, maar het is ook best goede tv. Interessant is dat zelfs Liam’s bekentenis erin slaagde om over hem te twijfelen, terwijl Annika Noelle de show stal door Hope mee te nemen op een emotionele achtbaanrit. En met Jacqueline MacInnes Wood terug van haar zwangerschapsverlof, kreeg het verhaal van Steffy en Finn eindelijk een vervolg. Of deed het? Lees verder en we bespreken…

Drama Centraal

Ik heb het al eerder gezegd, en ik zeg het nog een keer: geen enkele soap is beter in het veranderen van een plotpunt dat we allemaal van mijlenver zagen aankomen in iets dat veel groter is dan de som der delen. Dat was het geval met Liams bekentenis.

Hoe vaak Bill ook volhield dat zijn zoon niet naar de politie kon gaan, we wisten allemaal dat hij precies dat zou doen. De enige echte vragen waren wanneer en hoe vaak we zouden moeten luisteren naar Bill, Hope en Liam die de details vertellen.

Dingen werden op het randje komisch toen Liam en Hope op het politiebureau aankwamen. Liam heeft het al moeilijk genoeg om op een bepaald punt te komen zonder constant onderbroken te worden. Maar keer op keer werd Baker weggeroepen zodat het verhaal wat langer op zijn kop kon blijven.

stoutmoedige hoop snikkende screenshot

Maar toen kwam… het moment. Niet Liams bekentenis, wat een anticlimax was aangezien we wisten dat het eraan zat te komen. Maar eerder de scène waarin hij werd geboeid en weggeleid. De muziek zwol aan, Hope huilde (of, zoals Candi kopte de samenvatting van die dag, “snikte haar hart uit”) en vergaf haar man al zijn zonden uit het verleden. Al met al was het een verdomd goede soap.

Natuurlijk, je bent schattig en zo…

Vetgedrukte steffy finn baby nieuws screenshot

Het valt niet te ontkennen hoe absoluut schattig Finn en Steffy waren toen ze het nieuws kregen dat hun ongeboren kind een jongen was. En hun geluk was aanstekelijk toen ze het nieuws met familieleden deelden, volledig in het bezit dat ze, hoewel ze hadden gehoopt het cool te spelen, “zero chill” hadden.

Meer: Jacqueline MacInnes Wood’s jubileum fotoalbum

Maar ik was teleurgesteld dat het paar verder helemaal niets te doen had. Dat is natuurlijk geen grote verrassing, aangezien toen Jacqueline MacInnes Wood met zwangerschapsverlof ging, Steffy de stad verliet en Finn gewoon verdween.

Dit zou een goed moment zijn geweest om dieper in Finn te duiken, momenteel het meest oppervlakkige personage overdag. Gezien hoe lang hij al in de buurt is, hoe komt het dan dat we nog steeds helemaal niets over de man weten? Als de schrijvers hem iets interessants te doen hadden gegeven in Steffy’s afwezigheid, zou Steffy’s terugkeer misschien spannender zijn geweest. In plaats daarvan kregen we ongeveer vijf minuten van het paar dat graag hun nieuws deelde voordat ze deel namen aan de eindeloze gesprekken over Hope en Liam.

Meer: Kan Steffy’s terugkeer van invloed zijn op het verhaal van Poor, Dead Vinny?

Ga verder, kerel

Het lijkt vrij duidelijk dat met Liam achter de tralies, Hope meer op Thomas zal gaan leunen. En natuurlijk heeft Thomas niets beters te doen dan de fouten uit zijn verleden te herhalen wat haar betreft.

Ik geef zijn familie de schuld.

Meer: Zomerpreview en voorspellingen voor alle vier de soaps

Kijk, Thomas heeft het er goed over gehad dat ze het beste voor Hope wil, zelfs als dat betekent dat ze haar huwelijk met Liam moet steunen. En eerlijk gezegd, hij lijkt het te menen. Maar het enige waar iemand met hem over zal praten is zijn ex. Als ze niet eindeloos over Hope’s reünie met Liam praten, noemen ze Thomas een dappere kleine broodrooster omdat hij er op de een of andere manier in is geslaagd om zonder haar verder te gaan.

stoutmoedige thomas hoop bruiloft met zoe he

Hoe zit het met ze, ik weet het niet, stellen hem voor aan een paar nieuwe dames of beginnen een gesprek over iets anders dan Hope. Of Vinny, de andere domper van een onderwerp waar hij geen genoeg van kan krijgen.

Thomas is jong, rijk en vrijgezel… hij zou daar de tijd van zijn leven moeten hebben. In plaats daarvan zit hij te wachten op de enige verhaallijn die hij kent om weer te beginnen. En duidelijk, het komt eraan. “Het maakt niet uit hoeveel ik van [Hope]’, zei hij tegen vader Ridge, ‘ik weet dat haar toekomst bij hem ligt.’

Iemand regelt een psychiater voor deze man, want die periodieke telefoontjes met moeder Taylor redden het niet.

Willekeurige gedachten

• Je moet Liam rekwisieten geven omdat hij erin geslaagd is zijn vader voor de gek te houden door te zeggen: “Eh, ja, natuurlijk, we zien je over een paar minuten terug op kantoor.” Toen Bill er eindelijk achter kwam wat er was gebeurd, konden we niet nalaten te denken dat hij de stap tot op zekere hoogte respecteerde.

Meer: Is dit hoe het verhaal van Zoe/Carter/Quinn eindigt?

• Gezien hoe vaak we de woorden ‘detective Baker’ typen voordat we onszelf aan zijn recente promotie herinnerden, was het grappig toen Bill betrapte dat hij het ook bij het verkeerde eind had. ‘Luister, rechercheur,’ zei hij voordat hij zichzelf verbeterde. Sorry, plaatsvervangend chef Baker.’

Baker oogappels Bill B&B

• Terwijl ik vaak neem Vet en mooi om zijn repetitieve dialoog te belasten, werkte het eigenlijk tijdens de scènes waarin Liam werd ondervraagd. Elke echte misdaad (of Wet & gezag) fan weet dat de politie vaak dezelfde vragen stelt, in de hoop verdachten met details over de streep te trekken.

• Je zou met een watje getrouwd kunnen zijn als je ooit hebt moeten zeggen: “Liam werd overweldigd en viel flauw.” Wat een blijver is hij, Hope!

• Er werd geen enkele beat gespeeld in de verhaallijn van Quinn/Carter, en jullie weten allemaal dat ik denk dat dat borderline crimineel is. Voeg hier mijn wekelijkse tirade in over de weigering van de show om twee verhalen tegelijk te vertellen, omdat ik het net zo moe ben om het te zeggen als jij het hoort. En de hemel kent niemand bij Vet en mooi luistert.

Dat is mijn kijk op de schuimige actie van deze week. Nu is het uw beurt. Klik op de commentaarsectie en laat me weten wat je vond van Liam’s bekentenis, Bill’s arrestatie, Hope’s tranen en het trieste, trieste leven van Thomas. Kijk dan welke Vet en mooi verhalen, personages en momenten maakten onze lijst met de beste en slechtste soapmomenten van 2021 (tot nu toe) door een bezoek aan deze met foto’s gevulde galerij.